Santoni: de schoen voor u

Als u nog nooit gehoord hebt van het Italiaanse schoenenmerk Santoni is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Het motto van dit traditioneel Italiaans bedrijf is niet voor niets “schoenen die de ziel van de maker blootleggen”. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Santoni een grote nadruk legt op het authentieke karakter van zijn creaties en boven alles staat voor kwaliteit.

Liefde voor de schoen

Italië is al van oudsher een land van schoenmakers. Een land waar deze ambacht een echte kunst is er lang verzet was tegenover de machinale, industriële productie van onze moderne tijd. Maar ook Italië ging in de jaren zeventig voor de bijl en schoenenproductie in fabrieken nam explosief toe. Andrea Santoni zag dit maar met lede ogen aan en besloot terug te keren naar de oude ambacht van de meester schoenmaker. In het pittoreske Corridonia werd Santoni opgericht met slechts één doel: handgemaakte pareltjes op de wereld loslaten. Het resultaat van die liefde voor de schoen kunt u op oger.nl bewonderen.

Persoonlijkheid

Leuk feitje: elk paar Santoni schoenen wordt nog steeds door Andrea zelve gecontroleerd op de afwerking. En tijdens het produceren? Daar is uiteraard enkel plaats voor de beste technieken. Om op handmatige wijze de schoenen te kunnen kleuren ontwikkelden ze bij Santoni zelfs een eigen methode. Het resultaat? Het voor de onderneming zo kenmerkende patina. Wat zeker is: Santoni schoenen barsten van de persoonlijkheid. Waarom dan ook niet uw voeten trakteren op een waar meesterwerk: oger.nl helpt u er zeker mee verder.